Pages

Happy family

Happy family

Tuesday, 14 February 2012

Menjawab beberapa persoalan mengenai Herbalife.

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Hari ni saya nak cuba menjawab beberapa persoalan mengenai Herbalife. Ni soalan dan rungutan yang pernah saya dengar mengenai Herbalife. Saya bukan lah nak tunjuk pandai ke apa. Jawapan saya ni bukan lah skema jawapan yang diberikan oleh Herbalife. Saya cuma nak kongsi pemerhatian dan pengkajian saya. Ceh pengkajian tu.. Tapi memang betul pun. Ingat join Herbalife ni tak kaji dulu ke? Mesti lah kaji.. Saya ni skeptic tau tak. Saya dah dengar pasal Herbalife dalam 4 tahun dulu. Tapi waktu tu Allah tak buka kan lagi mata dan hati untuk menerima Herbalife. Alhamdulillah diketemukan kembali dgn Herbalife November lepas dan setelah membuat kajian dan pemerhatian, saya yakin dengan Herbalife.

Mesti ada yang tertanya, kenapa tiba-tiba pulak kan saya nak menjawab soalan-soalan ni. Sebenarnya, weekend lepas kami ke kenduri doa selamat dan sambutan hari jadi anak kepada sepupu saya. Jadi berjumpa lah dengan ramai saudara-mara. Ada antara mereka yang tahu suami saya sebelum ni berisi. Sekarang dia dah kurus so timbul lah perbincangan psl Herbalife. Tapi saya takde waktu tu. Abang je yang ada. Ni abang cerita balik lepas tu. So saya sangat lah tak puas hati sebab takde waktu tu dan tak dapat nak menjawab soalan-soalan mereka. Abang tak berapa berani nak argue sangat sebab tu saudara-mara belah saya. Oleh sebab ketidak puas hatian itu lah (ade ke perkataan ni?) saya menulis entri ni. Saya tulis lepas beberapa hari sebab tak baik menulis/bercakap waktu tengah emosi kan..Sebelum tu nk share dulu latest pic. Ni waktu wedding best friend abang weekend lepas.


Ok kita start. Soalan sebenarnya banyak tapi saya jawab beberapa je dulu k.

Soalan 1 - Herbalife ni mahal lah. (Yang ni paling banyak saya dengar)

Jawapan:

Yeke Herbalife ni mahal? Tak mahal lah. Saya yang xde duit ni pun mampu. Kita kira sama-sama k. Kita ambil program turun berat badan sebagai contoh. Untuk turun berat badan, kena gantikan sarapan dan makan malam dengan Herbalife. Bajet sarapan kita berapa ringgit? Bergantunglah kita sarapan kat mana dan makan apa kan. Kalau compare Herbalife dengan roti canai, sah sah lah Herbalife lagi mahal. Herbalife Formula 1 shake je dah ade lebih 55 nutrients dan 13 amino acid. Tak kan nak compare dengan roti canai yang mempunyai kandungan gula dan lemak yang sangat tinggi. Tak sama level...Semestinya tak sama....Jadi kita compare dengan nasi campur lah ye. A picture worth a thousand words. So sila lihat gamba ni:

Produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

Ni saya kira sendiri dan buat sendiri tau. Bukan main cekup je. Kalau harga retail, sekali minum teh+shake, dalam RM 9.50, kalau harga ahli RM 7.50, kalau beli 6 bulan punya stok terus, RM 6.50. Kalau nak tahu dengan lebih detail lagi pengiraan dia, sila lah call saya.


Soalan 2 - Nak kena minum Herbalife ni sepanjang hidup ke?

Jawapan: Saya sangat memahami soalan ni sebab dulu saya pun tanya soalan yang sama. Ambil Herbalife dua kali sehari untuk turunkan berat badan je. Lepas tu dah tak yah dah. Bila dah dapat berat badan ideal, ambil waktu sarapan je untuk maintain.


Soalan 3 - Kalau berhenti ambil Herbalife, dengar cerita akan naik balik berat badan sampai dua kali ganda.

Jawapan: Seperti yang saya cakap dalam entri sebelum ni, ambil Herbalife kena ada coach. Kami bukan jual produk. Kami promote program yang merangkumi produk, coaching dan pendidikan. Herbalife adalah satu cara hidup/lifestyle. Kami ingin mengajak semua orang untuk mengamalkan pemakanan yang lebih sihat.

Jadinya, kalau ada coach waktu ambil Herbalife dan mengamalkan pemakanan seimbang seperti yang ditekankan oleh Herbalife, insyaAllah berat akan maintain. Tapi kalau makan produk takde coach lepas tu makan tak jaga, memang la berat akan naik balik. Takde program turun berat badan dalam dunia ni yang berat boleh maintain kalau tak jaga pemakanan. Kalau buat liposuction atau apa-apa jenis pembedahan untuk kuruskan badan pun lepas tu kena amalkan pemakanan yang sihat. Kalau tak memang naik semula lah. So tak leh lah nak salahkan produk kan.. Kena cek attitude kita sendiri.

Huhu banyak ke saya membebel hari ni? Sorry lah kalau ada ter"fire". Kalau siapa-siapa ada persoalan lagi, boleh tanya saya. Nanti insyaAllah saya cuba jawab. Takpun kalau siapa-siapa yang ada keluarga atau kawan-kawan yang tak suka dia ambil Herbalife, suruh lah mereka baca blog saya k. hehe nampak sangat nak promote blog sendiri.

Ok..Hingga bertemu lagi. Saya nak pergi ajak orang ke SPECTACULAR ni. Sebenarnya memang tak sabar rasanya nak pergi SPECTACULAR. Dah dalam 7 ribu orang yang daftar untuk pergi SPECTACULAR. Ramai kan? Sebab speaker adalah Stephan Gratziani. Stephan Gratziani ni daripada Itali. Dia adalah salah sorang leader dalam Herbalife, the best trainer in Herbalife. Dia dah ada business kat 45 buah negara. Umur dia dalam 40an tapi nampak muda betul. Dah la hensem. Saya nak kaya. Orang Islam yang kaya dan beriman tu kan dapat tolong banyak orang. Boleh sponsor orang gi haji, bahagiakan parents kita, jaga adik-adik, bantu anak yatim dan fakir miskin. Walaupun khalifah Islam yang paling saya suka adalah Umar, tapi saya nak jadi kaya dan pemurah macam Uthman.

Erk tertambah satu perenggan plak. Ok ok. bye...wslm

No comments:

Post a Comment