Pages

Happy family

Happy family

Wednesday, 25 April 2012

Cane nak makan Herbalife ni?

Assalamualaikum

Hari ni tak nak cerita banyak. Entri pendek je. Nak cerita cara nak makan Herbalife. Waktu mula-mula dengar pasal Herbalife dulu, memang sangat sceptic. Sebab saya ingat orang Herbalife ni makan Herbalife je hari-hari pagi, petang, siang dan malam. So bila abang kata Musab ajak abang makan Herbalife, saya pun kata lah kat abang. "Abang sanggup ke? Abang kan suka makan..Tak kan nak makan shake je sampai bila-bila..Tak mengidam ke?" Tu lah antara persoalan-persoalan yang timbul.

Pastu abang pun paksa saya ke Nutricity Melawati. Abang kata isteri Musab nak jumpa. Memang kene paksa la waktu pergi tu. Stress je. Waktu masuk-masuk tu satu keluarga Ain (isteri Musab) ada. Sangat la overwhelming. Terus jadi diam je. Pastu kena paksa minum 1 litre teh dan 400ml shake. Memang bersabar sangat la waktu tu kan..haha..kelakar pun ada bila ingat-ingat balik betapa terpaksa nya waktu tu. Mesti muka kelat je.. Senyuman terpaksa..huhu

Lepas tu Musab ajak pergi customer day. Setiap kali dia ajak kami mengelak. Siap tak jawab phone lagi bila Musab call. Tak baik betul kitorang. Nasib la Musab tu degil. Keep on ajak gi customer day. Last2 kami pun give up. Pergi la jugak customer day (HOM) Nutricity yang diadakan setiap hari Jumaat jam 8.30 malam. Waktu kat HOM tu sangat excited. Jumpa ramai sangat orang yang positive dan bersemangat waja. Kami diam je lah tengok semua orang tepuk-tepuk tangan dan bagi testimoni product result dan pendapatan. Waktu ni yang buat saya tertarik adalah pendapatan mereka yang sederhana. Pelik tak? Selalunya orang kagum bila pendapatan besar. Tapi saya suka yang sederhana.

Saya dan abang memang berminat sebenarnya pergi business meeting ni. Dengar peluang perniagaan baru. Memang dah beberapa syarikat la yang kami dengar testimoni pendapatan mereka. Kebanyakannya puluh-puluh ribu ringgit. Macam sangat susah dan tak logik untuk kita nak capai. Tapi adik-adik Herbalife (adik2 sbb mostly lagi muda dari kami huhu) pendapatan mereka sederhana dan achievable. Jadi saya rasa kami pun boleh buat macam mereka. Selain daripada tu, saya mula tertarik hari dengan insan-insan istimewa sekeliling saya namely Ain, Aunty Asriah, Amalina, Hidayah, Amira dan Wani. Ini antara mereka-mereka yang saya rasa ada connection pada hati pada awal saya kenali Nutricity. Sekarang ni ramai lagi lah..So waktu tu terbuka la sikit hati saya dengan Herbalife dan Nutricity Melawati.

Sememangnya keluarga Uncle Allen dan Aunty Asriah adalah penyumbang terbesar kepada keputusan saya untuk bersama Herbalife. Saya rasa bagai berjumpa dengan keluarga baru. Berada disekeliling orang-orang yang positif sangat-sangat best. Mereka banyak bantu saya untuk lebih faham misi Herbalife dan cara hidup Herbalife. Juga cara nak makan Herbalife....Sangatlah salah tanggapan saya sebenarnya. Tu lah cepat sangat nak jump into conclusion. Cepat sangat nak judge something sebelum mengkaji. huhu

Jadi hari ni sebenar-benarnya nak bagitahu cara makan Herbalife. haha panjang tak intro. Boleh buat lagi satu entri. hihihi.. Nak cerita cara makan Herbalife macam panjang. Kita tengok gambar je lah ye. A picture worth a thousand words. Kalau ada yang tak clear, boleh tanya ye. Buat customer saya, especially yang berminat nak buat business, sila save gambar ni. Boleh guna untuk ajar customer anda cara makan Herbalife.

Produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Ni untuk lose weight je ye. For wellness dan untuk maintain weight, ambil Herbalife waktu breakfast je. Untuk nak gain weight, ambil Herbalife setiap kali selepas makan breakfast, lunch dan dinner. Kena ambil semua sekali tau. Mulakan dengan aloe, lepas tu minum teh pula, lepas tu baru ambil shake. Yang penting, makan produk Herbalife kena ada coach. Bila ada coach, coach akan sesuaikan pengambilan produk dengan jadual harian kita. Coach juga monitor pemakanan dan progress kita. Jadi tak semestinya kena ambil produk sebijik macam kat gambar ni. Senang cerita, untuk turun berat badan, kena ganti sarapan dan makan malam dengan Herbalife. Untuk wellness, sarapan je makan Herbalife. Untuk naikkan berat badan, makan Herbalife tiga kali sehari selepas makan makanan biasa.

Senang kan? Kalau kami yang suka makan ni pun boleh buat apa kan lagi orang lain. Kalau tak faham atau ada apa-apa soalan, jemputlah datang ke kelab nutrisi kami di Melawati. Setiap jumaat 8.30mlm. Jom sama-sama kita bantu orang hidup dengan lebih sihat. Sampai berjumpa lagi..

wslm wbt.