Pages

Happy family

Happy family

Wednesday, 6 November 2013

My First Pregnancy ~ Introduction ~

Assalamualaikum wbt

The last time I posted something here was almost 6 months ago, I believe it was just before Ramadhan. It is Muharram now. To be specific, the second day of Muharram.  A new year in the Islamic calender. Banyak yang dah berlaku dalam beberapa bulan ni. Yang paling besar, yang paling significant adalah I am now a pregnant lady, alhamdulillah.

Before I start, from now on, my entry will be a mixture of english language and bahasa melayu. That is just how I think. If I need to translate everything that I am thinking into bahasa melayu before typing it out, I wouldn't be able to express what I want. So, sorry kalau memeningkan kepala korang k.

Back to my story. I have been dreaming of being pregnant since I was 16 years old. Haha muda2 dah berangan nak mengandung kan... If you had known me from my school years, you wont be surprised by this statement. For some reasons, I had been husband hunting since a very young age. At 16, I had given up. I was sick of men because they were so immature. I said to myself "Malas lah nak fikir dah". The next week I was sent to Kem Kepimpinan Pengawas Negeri Selangor at Dusun Eco Resort, Bentong. Setiap sekolah di negeri selangor menghantar seorang wakil, pengawas yang mempunyai potensi paling besar untuk menjadi ketua pengawas bagi tahun berikutnya.

The ratio of men to women there was huge. I think it was about 10 men for every woman. So just when I had decided to stop thinking about men, I was surrounded by so many of them. Semuanya orang2 yang mempunyai sifat kepimpinan, keyakinan dan keterampilan yang hebat. Dugaan giler. But really I wasn't looking for my man at that time. Ditakdirkan Allah, di situ lah saya berjumpa dengan suami saya, Sabran Jamil Ab Razak, from Gombak Setia, my rival school.

Dipendekkan cerita, we kept in touch by mail (surat ye) and house phone. Zaman tu orang tak pakai handphone lagi. After 1-2 months, we said to each other, we will stop contacting each other unless this relationship is going somewhere. Waktu tu just before Ramadhan. Starting Ramadhan, kami istikarah selama 3 bulan. I don't have his picture so I don't actually remember his face. But through my istikarah, I saw a man standing besides me with a little baby girl in my arms. Later on I found out by accident that that man was after all, my Sabran. So from that moment on, I have been waiting to meet my little girl. I have been picturing myself being pregnant with her. I even have a name for her since then.

Ok panjang tak intro? Kalau ade grammatical error tu buat2 tak nampak je lah ye. Dah lama sgt saya tak menulis, in both languages.

We wanted to get married right away after SPM tapi sah sah lah tak boleh kan. Then I went to KMB and he went to KDU. We both wanted to do Medic together and we had chosen NZ as our destination. I went first and I thought he would follow me. He ended up going to Jordan to do syariah/usul fiqh. I was heart broken when I heard the news. I thought that was the end of us. There is no way a long distance relationship would work. But it did. We got married about a year later. PJJ (perkawinan jarak jauh) selama 3 tahun. Then he came to NZ in 2009. I was so excited because I thought finally I can get pregnant. The same year, NZ passes a law that if an International student gets pregnant during her study, she will be send home to her country. So again, we had to wait. I was supposed to graduate in early 2011, but I got sick with graves disease (hyperthyroid). I was put on Carbimazole and was told you should not get pregnant while you are on this medication. It would be for about 1 to 2 years. Again, I was heart broken. On top of my type 1 diabetes, I now have another medical problem that is ruining my life. I cried non-stop for 2 days.

It was hard then. I really can't see my future. What lies ahead of me. It was all so very blurry. I had to stop studying for about 10 months. That was when I came back to Malaysia and was introduced to Herbalife. That is one hikmah that I can gather from what had happened. I went back to NZ to finish my study in April 2012 and completed my study in August 2012. Graduated in December 2012 at home because it was just too expensive to fly back to NZ. During those rocky times, I still hope to become a mother but with all of my medical complication, I wasn't allowed to.

In February 2013 (this year), I decided to ignore my medical condition. I am going to try and get pregnant anyway. Even without my doctor's permission. I really thought it would be easy. My mom got pregnant right away after she got married. She has 7 children. So I thought I would just easily followed her footstep. I was certainly wrong. It was hard. Every 21 days I would cry because I got my menses. It was so stressful and menyiksakan jiwa dan raga. In May, I discussed with my Endocrinologist about stopping my medication. Since my thyroid level has been normal for the past few checks, she allowed me to stop my medication. At that moment, I told myself "Now, I can certainly get pregnant". Again, I was wrong. I started eating so much because  I was very stressed out. All the weight that I have lost previously, I had gained again plus 1 extra kg. It was so bad, I know. I was super miserable that I just didn't know how to handle it.

A few things happened then.
1) I ate healthily.

2) I started going to gym. I think I only managed to go twice before Ramadhan. I had to stop during Ramadhan because I was afraid my blood sugar would drop too low.

3) The last 10 days of Ramadhan, I heard on TV. An ustaz was telling the audience, "Kalau puan-puan nak mengandung, inilah masa yang terbaik. Doa banyak2. Jangan putus berharap. InsyaAllah, lepas raya nanti ramai yang dah mengandung"

Sejak dari itu, saya tak putus doa. Doa nak mengandung je.. Tak ingat dah kalau saya sempat doa pasal benda lain. Yang pasti, tak henti-henti saya doa nak mengandung. The first week of raya, I went to the doctor to check whether I was preganant. There wasn't actually any real indication. I did urine pregnancy test 1 week before and it was negative. Even when the odds were against me, I didn't care. I went for an ultrasound scan on my birthday. The doctor said " your uterus is empty but your walls looks like a pregnant lady's". She did a urine test for me and for the first time in my life, there were TWO lines. I really couldn't believed my eyes. She was surprised too. So she did a blood test to reconfirmed and after three very long days, it was confirmed that I was pregnant. It was still too early to be detected by scan but I was soooo happy. That was the best birthday present I had ever received in my life. At 28 years old, my dream finally came true. My little miracle. My lalilatulqadar baby.

It has been such a long road to motherhood. This pregnancy has not been one smooth ride. But that is for another day. Kita sambung lain kali k.

Oh ye, I wish to thank my best friend Nadiah and my husband, Sabran. Dua orang ni lah yang memaksa saya untuk menulis semula. Nadiah said "Tulislah kat blog ili semua perasaan ili. Semua apa yang berlaku sekarang. Orang zaman sekarang dah tak tulis diary dah".. Huhu.. InsyaAllah saya akan cuba gunakan blog ni sebaik mungkin untuk berkongsi segala yang berlaku. Manalah tahu, ada orang yang akan manfaat dpd kisah hidup saya. Till next time, take care and all the best!!

wslm wbt.

Thursday, 27 June 2013

Puasa, Ramadhan, menjaga kesihatan dan Herbalife.

Assalamualaikum wbt. Have you had your shake today?

12 hari lagi kita akan didatangi oleh bulan yang mulia, yang sangat dinantikan oleh semua muslim iaitu bulan Ramadhan. Ramadhan adalah bulan untuk kita meningkatkan amal ibadat kita, bulan dimana ganjaran pahala ibadat sunat seperti pahala ibadat wajib manakala ibadat wajib berkali-kali ganda pahalanya. Semoga Allah memanjangkan umur kita untuk kita merasai kenikmatan beribadat di bulan Ramadhan tahun ini.

Saya nak ajak kita lihat kembali sirah Rasulullah saw. Perang-perang besar di dalam Islam, banyak berlaku dalam bulan Ramadhan. Contohnya perang Badar, persiapan untuk perang Khandak dan pembukaan Kota Mekah. Bayangkan kita berpuasa lepas tu kena pergi berperang, kena gali parit mengelilingi kota Madinah dalam panas terik atau berjalan kaki dari Madinah ke Mekah. Perjalanan dari Madinah ke Mekah kalau naik bas pun dah dalam 8 jam. Ini kan pula berjalan kaki. Pergh.. Memang mencabar. Rasa sangat kagum dengan kesungguhan dan tenaga umat Islam zaman Rasulullah saw.

Selain daripada faktor keimanan yang tinggi, pada pandangan saya, cara pemakanan yang diajarkan oleh Rasulullah saw memainkan peranan yang penting dalam kemantapan tenaga sahabat. Korang rasa macam tu jugak tak? Sebenarnya minggu lepas saya baru belajar tentang cara pemakanan Rasulullah saw. Tu yang excited nak share tu. Lagi-lagi lah nak masuk bulan Ramadhan ni. Saya share sedikit ye. Mana lah tahu ada yang dapat manfaat daripada sharing saya ni.
milkysmile
Rasulullah saw selalu berbuka dengan makan kurma dan susu. Kan? Bila kita tak makan lebih daripada 8 jam, contohnya waktu kita berpuasa dan juga waktu kita tidur malam, gula dalam darah kita turun hingga rendah daripada paras normal sebab tu kita rasa sangat lapar. Also, perut kita berada dalam keadaan yang berasid sebab tu mulut kita berbau dan kita boleh dapat gastric kalau selalu tak makan. Kurma dan susu adalah makanan yang sangat baik untuk dimakan sebab kurma adalah gula ringkas - fructose yang boleh serap terus oleh usus, dan kedua-dua makanan ni adalah makanan berakali. Bila asid jumpa alkali jadi neutral. Takde lah sakit perut lepas makan. Kalau asid jumpa asid, jadi sakit perut. Apa contoh makanan berasid? Antara makanan yang berasid adalah yang tinggi carbs (seperti nasi, roti, mee), tinggi lemak dan tinggi gula (seperti biskut, kek, kuih, air manis). Makanan berasid ni disukai oleh sel-sel tak baik dalam badan kita. Tu yang nanti akan membawa kepada macam2 penyakit seperti kanser.

So kesimpulannya apa? Kesimpulannya, kita sebaiknya makan makanan yang kurang lemak, gula dan carbohydrate untuk sarapan (sahur dalam bulan Ramadhan) dan berbuka puasa. Sebab tu lah saya dan suami pilih Herbalife sebagai makanan sahur dan berbuka kami. Jeng jeng jeng.. Hehe ada tak orang stress dengar statement ni? huhu

Kami suka berpuasa dengan Herbalife. Abang kata rasa berstamina sampai petang. Dalam pukul 3-4 petang baru perut nak berkeroncong. Kalau sahur makan nasi, tak sampai tengah hari dah berlagu2 dah perut. Pastu abang dah tak tidur siang lama-lama dah bila berpuasa, tidur qailulah je. Malam lepas terawikh siap boleh pergi main futsal lagi. Baru-baru ni customer kami yang dah berhenti makan Herbalife nak order semula Herbalife. Dia nak makan untuk bersahur dan berbuka nanti. Sebab tahun lepas dia puasa makan Herbalife dia rasa berstamina. Sekali dah berpuasa dengan Herbalife mesti nak lagi. Betul best........

Kenapa nak makan Herbalife bulan puasa ni:
  • Kekal berstamina
  • Nutrition lengkap untuk badan walaupun berpuasa
  • Lebih mudah turun berat badan dan shaping terbaik
  • Mudah disediakan. Cuma perlu produk, air dan shaker/blender. Tak perlu masak pagi2
So, apa tunggu lagi. Jom bersahur dan berbuka dengan Herbalife!!!!!!!
cop cop cop.... tak ajar lagi cane nak makan Herbalife waktu puasa kan? Ish ish ish nasib tak terlupa. Begini caranya:
Produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Cukup besar tak gambar? hehe.. Yang saya buat tahun lepas macam ni lah. Waktu sahur, selalunya saya bangun extra awal. Yelah nama pun Ramadhan kan.. Mestilah nak qiam sekali. So bangun je saya minum aloevera. Pastu tahajjud dulu baru minum teh. Pastu solat witir kalau belum witir lagi. Lepas witir baru saya buat shake. Cane saya buat shake untuk bersahur? Macam ni:

Blend 2 sudu formula 1 strawberry + 1 sudu formula 3 + 2 sudu rolled oats + 1 biji epal hijau saiz kecil + segenggam blueberry/strawberry/raspberry dalam 300ml air sejuk + 100ml susu soya tanpa gula +100ml jus tanpa gula dan ais. Terbaik!!! Macam2 tak khazanah dalam shake saya? Serious sangat best. Abang punya shake pulak selalunya shake chcolate blend dengan pisang dalam air sejuk dan ais. Saya je suka letak seribu satu benda dalam shake saya. Kalau nak buat shake kosong je pun xde masalah. Lagi cepat turun berat badan. Formula 3 pun tak wajib. Siapa ada boleh lah pakai. Yang penting air kosong kena minum ye. Saya minum selalunya 1L air kosong sebelum masuk waktu subuh. Abang selalu minum 2L. Lupa nak cakap, lepas shake kami makan kurma. Kadang2 blend sekali kurma dalam shake. No problem.

Berbuka pulak, saya makan kurma, then aloevera, then teamix. Lepas tu solat maghrib. Lepas maghrib baru saya shake. Shake saya buat kaw kaw sama jugak macam waktu sahur tu. Kalau saya lapar sangat, saya makan shake sebelum solat maghrib. Lepas isya/terawikh, baru makan makanan berat. Untuk yang dalam program turun berat badan, janganlah makan banyak2 carbs pulak. Lebihkan sayuran, buah2an dan lauk. Kurangkan nasi. Sekali sekala kalau orang jamu makan, saya akan berbuka dengan kurma dan aloevera. Then makan makanan biasa. Lepas terawikh, saya minum teh dan shake. Takde masalah makan shake sebelum tidur. Air kosong jangan lupa ye. Seperti biasa, setiap 25kg berat badan kena minum 1L air kosong. Nak lagi cepat turun berat badan, minum lagi banyak. As simple as that.

Ok lah. Panjang bebenor pulak entry kali ni. Sampai hypo separuh jalan menulis, kena berhenti makan. Betul...ini bukan gurauan ini betul2.. 
milkysmile
Saya harap lepas ni ramai lagi orang yang akan bersahur dan berbuka dengan Herbalife. Saya sangat2 recommend.
Sehingga berjumpa lagi... wslm wbt
milkysmile

Monday, 13 May 2013

My Graduation ceremony

Assalamualaikum semua.

Ade tak kening yang terangkat tengok tajuk entry kali ni? Yup... I'm here to share my graduation photos!!! I know it has been long overdue. Ke sebenarnya ramai yang tak tahu that I have actually graduated?

Why now? There are 3 reasons. 1) Saya nak share my achievement in Herbalife. Sebelum saya boleh share entry tu, saya perlu terangkan kenapa saya di Herbalife. That brings me to my second reason. 2) Saya dapat tahu ramai yang tak tahu saya dah habis belajar. 3) Ramai yang tertanya2 saya kerja kat hospital mana sekarang. So saya share di sini the happy occasion dan some penerangan what I have been doing since. Ok?

Saya habis belajar dan balik Malaysia just before raya tahun lepas, 2012. Alhamdulillah... Akhirnya!!! ^__^  Graduation saya bulan December, 5hb jam 2 petang, to be precise. Di mana? Di University of Otago, New Zealand. Was I there? Nope. Disebabkan saya dah berada di Malaysia, saya buat keputusan untuk tidak pulang ke New Zealand kerana perbelanjaan yang tinggi. Kalau saya balik sana, saya pergi graduation sorang-sorang je. Therefore, instead of going to my graduation, I've decided to bring my graduation to me. *Peace*

Macam mana pulak tu? Senang je, saya rasuah university. Haha takdelah merepek je. Saya sewa jubah graduation saya dengan deposit NZD500, lalu university hantar robe ke rumah saya di Malaysia. Jadi dapatlah saya sambut graduation saya bersama ahli keluarga saya - abang (my hubby), ibu ayah, semua adik-beradik saya kecuali Farid - adik no 5 sebab dia kerja kat Cherating. It was such a happy day. Tunjuk bukti sikit hihi:
Haha gambar makanan jugak dulu. Homemade pizzas by my younger sisters.....
Abang yang lebih bergaya haha
Abang pun sibuk nak graduate jugak. Pakai cap graduation Herbalife freshman class!!!
My beloved ibu dan ayah
Cube tengok tu ibu senyum. Bukan senang ibu nk tangkap gambar senyum betul-betul.
Formal family picture seperti biasa
Happy faces!!!!!!
Serius sangat banyak gelak waktu ni. Ni nama nye nak buat gambar lompat tapi tak jadi. haha
Serius muka bahagia
With my sisters - waktu ni control lagi
Ni antara berbelas gambar happy n gila2 yang kami ambil
Looking back at all the pictures, I only feel joy. Takde sikit pun rasa menyesal tak balik graduate kat NZ. Sangat happy hari tu. Hari yang penuh gelak ketawa dan bonding session with my family. Happy times happy times.

Oh last but not least, my degree that I've worked separuh mati (I think I can say this literally) untuk dapatkan:

So what happened then?
Disebabkan my medical condition, SPA telah meluluskan pelepasan saya daripada bertugas sebagai seorang doktor di hospital. Pihak universiti pun dah hantar surat sokongan bahawa saya tak sesuai bekerja di hospital. SPA mencadangkan supaya saya jadi lecturer atau sambung belajar dalam bidang public health atau apa-apa non-clinical field yang lain. Saya decide untuk buat public health.

Bukan public health yang conventional. Siapa yang mengenali saya pasti setuju yang I'm not your typical girl. Selalu berfikir dan membuat keputusan lain daripada orang lain. Saya pilih untuk buat Herbalife. Walaupun Herbalife adalah business, duit bukan lah keutamaan dalam Herbalife. Helping people, changing peoples' lives is the most important aspect of Herbalife. Saya rasa sama je kerja sebagai seorang doctor dengan buat Herbalife. Saya bantu orang jadi lagi sihat. Saya educate people supaya mencegah penyakit melalui pemakanan yang sihat. Kan ke prevention is better than cure... I am very happy with what I am doing right now. Saya rasa Herbalife dapat bantu sangat banyak orang. Sebab tu saya tak putus-putus share pasal Herbalife. I love Herbalife as my daily nutrition (pemakanan harian) and as my career.

Last but not least, kalau nak buat body analysis percuma, nak tengok peratus lemak dlm badan, peratus air, otot, keadaan tulang, umur badan dan visceral fat (lemak dalam pembuluh darah), boleh hubungi saya.

Good night.

Friday, 11 January 2013

New Year Fiesta 2013


Assalamualaikum dan Have You Had Your Shake Today??

Hari ni nak cerita tentang our New Year Fiesta.. Ni bukan party sambut new year tau. New year fiesta ni adalah satu majlis dimana kami membina impian, set goal yang ingin dicapai pada tahun 2013.

Sebenarnya ni first time kami join New Year Fiesta. Tahun lepas kami ada dijemput tapi kami tak dapat pergi. Lagi pun waktu tu kami masih baru lagi dalam Herbalife, tak nampak pun sebab untuk pergi ke New Year Fiesta. Tahun ni tahun kedua fiesta ini diadakan. Tahun lepas seramai lebih kurang 40 orang yg hadir. Tahun ini penyertaan mencecah 330 orang. Sangat cepat growth Herbalife dalam masa setahun. Alhamdulillah..

Entry kali ni saya akan kongsikan gambar sepanjang majlis.

Suasan hall sebelum majlis bermula. Cantik kan hall? 
Backdrop yang sangat cantik.. Credit to my beloved Nadiah and her husband, Juan.
Alhamdulillah kami qualified VIP table. Always go for VIP. Dapat apa duduk VIP table? Dapat duduk betul-betul depan stage dan..
Dapat hadiah... Lupa nak tangkap gambar hadiah sendiri. Siap ada nama lagi. Best betul jadi  VIP.
Eh hadiah lagi.. Ni hadiah Action team. Walaupun kami VIP, kami tetap jadi action team. There is a satisfaction in knowing you have contributed something towards an event that could have a big impact on someone's life.
Majlis tak start lagi dah sibuk tangkap gambar..

Geng 85. Berkawan baik since duduk sama-sama semasa Spectacular 2012. 
The only gambar berdua dengan abang
With my WT Fizah. Duplikasi berlaku, dua-dua tudung merah. Tak rancang pun. 
Lepas tangkap gambar, kami pun makan!!!! Nasi tomato. Sedap.. Ahmad  menyibuk di meja VIP. 
Lepas makan ada acara penyampaian award untuk best dress, double volume dan top 10 volume producer. Tiada siapa pun yang tahu result ke semua anugerah ni kecuali Executive President Team Uncle Allen. Top 10 volume producer dimenangi oleh:

Tempat ke-10:
Nurul dan Abg Mi.. Syuhada pun naik pentas sekali.
Waktu Nurul dan Abg Mi dapat no 10, saya ingat mesti kami tak top 10. Mesti kami no 11. Pujuk hati supaya jangan berharap nama dipanggil. Abang dah siap pergi ke belakang dewan, pergi jaga pintu.

Tup-tup tempat ke-8, Ili Fatin dan Sabran Jamil!!!! Alhamdulillah.. Sangat tak sangka dan sangat happy. 
Abang dah tak leh cover muka happy. Siap buat red carpet entrance lagi sebab duduk kat pintu.
Waktu ni uncle kata "Tahun depan no.1 ye". Gulp... InsyaAllah.. Gambar ni kelakar pun ada sebab tengah dapat hadiah pun tangkap gambar thumbs up. Bukannya pandang camera pun. huhu
InsyaAllah saat ni akan menjadi pembakar semangat untuk bekerja lebih kuat lagi.
Menambahkan lagi kegembiraan saya apabila tempat ke-6 jatuh kepada the other Geng 85, my besties Nadiah dan her husband, Juan.
Nadiah pun tak sangka dia dapat anugerah ni. Muka terkejut dan gembira.
Cherry on top of the ice cream, sponsor kami Ain dan Musab dapat tempat ke-3. Sebak bila tengok muka kegembiraan ain. Sangat bangga dengan mereka. Sponsor yang walk the talk memang deserve to be respected. 
Beloved sponsor, Ain dan Musab with our most respected mentor, Uncle Allen Peter.
Top 10 Volume Producer 2012 di dalam organisasi Hj Allen Peter dan Puan Asriah 
Ok. Lepas award, ada upacara pembukaan Dream Jar from last year yang dirasmikan oleh newly qualified President team member, the youngest in Malaysia and Southeast Asia, Amalina dan Abqari.
Sebak tengok mereka yang ada dream mereka dalam jar last year membaca semula dream yg mereka tulis setahun yg lalu.

Saat ni air mata tak dapat ditahan dah. Yus (no.1 top volume producer) berkongsi 12 impian yang dia tulis last year. SubhanAllah Maha Suci Allah yang Maha Pemurah, kesemua impian dia termakbul, malah dia dapat lebih lagi daripada apa yang dia pinta. Semuanya daripada Allah. Kalau kita bekerja keras, insyaAllah Allah akan tunaikan doa kita.
Sesudah itu, Uncle Allen menceritakan serba sedikit tentang dreams mereka dan apa yang telah mereka capai bersama Herbalife. Kemudian, tiba lah sesi untuk kami menulis dream kami untuk tahun ini. Acara penuh tangisan, pengharapan dan doa.
Air mata memang mengalir macam sungai waktu ni. Ada 12 impian yang saya tulis dalam kertas ni. Lepas tulis, saya baca ulang2 impian tersebut sambil berdoa moga Allah kabulkan segala permintaan saya. Nak sangat-sangat. Hanya Allah yang tahu betapa mengharapnya hambaNya ini.
Gambar-gambar team kami yang sedang menulis dream masing-masing dan berdoa:
Haqeem, baru je berkahwin dengan Ash. Pasangan yang consistent datang event dan bekerja keras. Semoga semua urusan kalian dipermudahkan.
Lutfi, baru sangat dlm Herbalife. Alhamdulillah seorang yang consistent datang event. Duplicate Ash dan Kim.
Fizah, duplikasi lagi. Mengadap kertas impian sambil berdoa, sama macam saya. Moga impian Fizah tercapai dan cepat-cepat duplikasi high volume upline. =)
Eppy, baru je fulltime dan bakal menimbang cahaya mata. Sangat bangga dengan Eppy dan Izyan kerana bekerja keras setiap hari. Believe in yourselves. InsyaAllah korang boleh berjaya.
Semuanya penuh dengan impian dan harapan. Lepas dah tulis impian, kami letak dalam dream jar yang akan ditutup dan hanya akan dibuka setahun daripada sekarang.
Our dream list. Saya tak tahu apa dalam abg punya list dan abang pun tak tahu apa dalam saya punya list.
Ash dan Kim
Izyan dan Eppy
Penutupan jar oleh leaders dan nyanyian lagu "Standing in the Eyes of the World"
Majlis disudahi dengan bacaan doa yang sangat syahdu dan penuh pengharapan oleh Musab. Majlis yang sederhana, tetapi sangat terpahat di hati mereka-mereka yang berada di situ. Semoga impian kami semua mendapat keredhaanNya dan dimakbulkan oleh Nya. Semoga misi kami untuk membawa nutrisi ini kepada semua diberkatiNya dan dipermudahkan. 

Gambar-gambar terakhir sebelum pulang:
With our coach and sponsor, Musab dan Ain. Thank you!
Some of our team members that were there. Semoga semuanya cepat tukar pin dan jadi mukmin dan mukminah yang berjaya.
TAB team members (leaders) in our organisation. Awal 2012 cuma ada 4 couple. Awal 2013 dah ada 9 pasang suami isteri dan 3 single ladies. =) InsyaAllah tahun ini akan lebih ramai lagi dan kami bersama team kami dan geng 85 akan berada di dalam gambar TAB team.Amiin.
Ahli-ahli Nutricity Melawati
Kesemua 330 orang peserta New Year Fiesta 2013.
Jumpa anda di SPECTACULAR!!!!!!!!!!!!