Pages

Happy family

Happy family

Monday, 13 May 2013

My Graduation ceremony

Assalamualaikum semua.

Ade tak kening yang terangkat tengok tajuk entry kali ni? Yup... I'm here to share my graduation photos!!! I know it has been long overdue. Ke sebenarnya ramai yang tak tahu that I have actually graduated?

Why now? There are 3 reasons. 1) Saya nak share my achievement in Herbalife. Sebelum saya boleh share entry tu, saya perlu terangkan kenapa saya di Herbalife. That brings me to my second reason. 2) Saya dapat tahu ramai yang tak tahu saya dah habis belajar. 3) Ramai yang tertanya2 saya kerja kat hospital mana sekarang. So saya share di sini the happy occasion dan some penerangan what I have been doing since. Ok?

Saya habis belajar dan balik Malaysia just before raya tahun lepas, 2012. Alhamdulillah... Akhirnya!!! ^__^  Graduation saya bulan December, 5hb jam 2 petang, to be precise. Di mana? Di University of Otago, New Zealand. Was I there? Nope. Disebabkan saya dah berada di Malaysia, saya buat keputusan untuk tidak pulang ke New Zealand kerana perbelanjaan yang tinggi. Kalau saya balik sana, saya pergi graduation sorang-sorang je. Therefore, instead of going to my graduation, I've decided to bring my graduation to me. *Peace*

Macam mana pulak tu? Senang je, saya rasuah university. Haha takdelah merepek je. Saya sewa jubah graduation saya dengan deposit NZD500, lalu university hantar robe ke rumah saya di Malaysia. Jadi dapatlah saya sambut graduation saya bersama ahli keluarga saya - abang (my hubby), ibu ayah, semua adik-beradik saya kecuali Farid - adik no 5 sebab dia kerja kat Cherating. It was such a happy day. Tunjuk bukti sikit hihi:
Haha gambar makanan jugak dulu. Homemade pizzas by my younger sisters.....
Abang yang lebih bergaya haha
Abang pun sibuk nak graduate jugak. Pakai cap graduation Herbalife freshman class!!!
My beloved ibu dan ayah
Cube tengok tu ibu senyum. Bukan senang ibu nk tangkap gambar senyum betul-betul.
Formal family picture seperti biasa
Happy faces!!!!!!
Serius sangat banyak gelak waktu ni. Ni nama nye nak buat gambar lompat tapi tak jadi. haha
Serius muka bahagia
With my sisters - waktu ni control lagi
Ni antara berbelas gambar happy n gila2 yang kami ambil
Looking back at all the pictures, I only feel joy. Takde sikit pun rasa menyesal tak balik graduate kat NZ. Sangat happy hari tu. Hari yang penuh gelak ketawa dan bonding session with my family. Happy times happy times.

Oh last but not least, my degree that I've worked separuh mati (I think I can say this literally) untuk dapatkan:

So what happened then?
Disebabkan my medical condition, SPA telah meluluskan pelepasan saya daripada bertugas sebagai seorang doktor di hospital. Pihak universiti pun dah hantar surat sokongan bahawa saya tak sesuai bekerja di hospital. SPA mencadangkan supaya saya jadi lecturer atau sambung belajar dalam bidang public health atau apa-apa non-clinical field yang lain. Saya decide untuk buat public health.

Bukan public health yang conventional. Siapa yang mengenali saya pasti setuju yang I'm not your typical girl. Selalu berfikir dan membuat keputusan lain daripada orang lain. Saya pilih untuk buat Herbalife. Walaupun Herbalife adalah business, duit bukan lah keutamaan dalam Herbalife. Helping people, changing peoples' lives is the most important aspect of Herbalife. Saya rasa sama je kerja sebagai seorang doctor dengan buat Herbalife. Saya bantu orang jadi lagi sihat. Saya educate people supaya mencegah penyakit melalui pemakanan yang sihat. Kan ke prevention is better than cure... I am very happy with what I am doing right now. Saya rasa Herbalife dapat bantu sangat banyak orang. Sebab tu saya tak putus-putus share pasal Herbalife. I love Herbalife as my daily nutrition (pemakanan harian) and as my career.

Last but not least, kalau nak buat body analysis percuma, nak tengok peratus lemak dlm badan, peratus air, otot, keadaan tulang, umur badan dan visceral fat (lemak dalam pembuluh darah), boleh hubungi saya.

Good night.